Stiže u Pariz
12

Čekanje je završeno: Mercedes-AMG predstavio model A35 4Matic

Klix.ba
Na početku ponude AMG društva iz Affalterbacha sada je Mercedes A35 4Matic koji sa sobom donosi varijabilni integralni pogon i 306 konjskih snaga.

Nakon podužeg uvoda Mercedes-AMG je predstavio novog kandidata koji će se priključiti društvu sportskih automobila C segmenta, a iza oznake A35 4Matic krije se aktuelna A-Klasa koja sa sobom donosi atraktivne karoserijske detalje, varijabilni integralni pogon i novorazvijeni dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji raspolaže s 306 konjskih snaga i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta.

I dok čekamo da AMG predstavi još snažnije izdanje A45/A45 S (više od 400 konjskih snaga), slabiji A35 4Matic je s ponuđenim performansama direktan odgovor na slično koncipirane konkurentske modele koji dolaze iz Volkswagena (Golf R) i Audija (S3).

Za prijenos snage na obje osovine zadužen je posebno podešeni 7-stepeni automatski mjenjač kojem asistiraju dva kvačila (DCT 7G), a spomenutih 306 konjskih snaga bit će dovoljno da A35 od 0 do 100 km/h stiže za 4,7 sekundi. Elektronski ograničena maksimalna brzina iznosi 250 km/h, a za efikasno kočenje brinu kočnice s perforiranim diskovima promjera 350 milimetara naprijed i 330 milimetara nazad.

U AMG-u su posebnu pažnju posvetili torzionoj krutosti karoserije, a standardna četiri radna programa koja regulišu odziv motora, mjenjača, upravljača i adaptivnog ovjesa (Comfort, Sport, Sport Plus i Individual) pojačana su i novim programom (Slippery) koji je prilagođen za uslove slabog prijanjanja.

Mercedes-AMG će A35 4Matic publici premijerno predstaviti na predstojećem Sajmu automobila u Parizu, a prvi primjerci bi do kupaca u Evropi trebali stići u januaru.

Vezani članci