Noviteti
11

BMW predstavio osvježenu Seriju 4

Klix.ba
U BMW-u su zvanično predstavili decentno redizajnirano izdanje svih karoserijskih verzija Serije 4, zaključno s najsnažnijim modelom M4.

Uz redizajnirano izdanje Serije 4 kupci mogu računati na nova LED prednja svjetla i LED prednja svjetla za maglu, što će BMW od sada nuditi u serijskoj opremi. Xenona više nema, a kupcima će opciono ponuditi i adaptivna LED svjetla.

Pored minimalnih izmjena na usisnicima zraka u prednjem odbojniku i redizajniranog zadnjeg odbojnika, Serija 4 dobila je i drugačiju grafiku zadnjih LED svjetala. Ponuda boja karoserije proširena je sa dvije nove opcije, a redizajnirane su i felge koje će se nuditi s jednim od četiri paketa opreme (Advantage, Sport Line, Luxury i M Sport).

Promjene u unutrašnjosti uključuju nove boje i materijale za oblaganje sjedišta, centralne konzole i panela na vratima, a BMW će opciono nuditi i unaprijeđen multimedijalni sistem s pojednostavljenim upravljanjem. U opcionoj opremi je i digitalna instrumentna tabla s mogućnošću odabira više vizuelnih verzija.

Ono što se ne vidi, ali će se svakako osjetiti, jeste čvršći ovjes za koji u BMW-u tvrde da će poboljšati upravljivost automobila bez narušavanja udobnosti putnika. Kupcima snažnijih verzija (od 430i/430d prema gore) BMW će ponuditi i mogućnost kupovine guma visokih performansi.

Osnovni benzinski model u ponudi za Seriju 4 krije se iza oznake 420i (184 KS), a najsnažniji benzinac (zaboravimo li na M4) stiže s oznakom 440i (326 KS). Izuzmemo li 418d (150 KS) koji će BMW nuditi samo uz Gran Coupe verziju, najslabiji dizelski model za ostale karoserijske opcije je 420d (190 KS), a na vrhu dizelske ponude je model 435d xDrive (313 KS).

Na vrhu ponude i dalje je M4 koji se može dobiti kao Coupe i Cabrio. Ako se kupac odluči za opcioni paket Competition, trolitarski 6-cilindarski biturbo benzinski motor u tom slučaju raspolaže sa 450 KS. Prema posljednjim informacijama, BMW će uskoro predstaviti još snažniji M4 CS.

Vezani članci