Budući najveći X
83

BMW objavio nove fotografije modela X7

Klix.ba
BMW je objavio nekoliko novih fotografija na kojima se djelimično može vidjeti njihov najveći X model koji će svoje mjesto pod suncem potražiti u kategoriji najluksuznijih SUV-ova.

BMW je konceptno izdanje svog najvećeg SUV-a publici premijerno predstavio na posljednjem Sajmu automobila u Frankfurtu, a u međuvremenu su prvi pretprodukcijski primjerci sišli s proizvodnih traka tvornice u Spartanburgu (SAD).

U njemačkoj automobilskoj kompaniji kažu da će X7 u konačnoj produkcijskoj formi biti predstavljen krajem naredne godine, a proizvodit će se u spomenutim proizvodnim pogonima paralelno s aktuelnim modelima X5 i X6.

Na fotografijama pretprodukcijskog modela vidljivo je da u BMW-u nisu odustali od enormno velikih "bubrega" ispred hladnjaka koji su podijelili mišljenja, a nekoliko ostalih detalja (zajedno s ukupnim mjerama) jasno pokazuje kategoriju u kojoj će X7 tražiti svoje buduće kupce.

Tehnički detalji produkcijske verzije još uvijek nisu poznati, a već se zna da će automobil imati tri reda sjedišta. Prvi primjerci u prodajne salone trebali bi stići početkom 2019. godine.

Vezani članci