Optimiziranje
8

Audi Sport pripremio paket poboljšanja za modele R8 i TT

Piše: E. T.
U sjeni predstavljanja nove generacije modela A8, odjel u kojem su zaduženi za sportske i trkaće Audije predstavio je paket poboljšanja za modele TT i R8, koji se može i naknadno naručiti.

Audi Sport je za buduće, ali i postojeće vlasnike modela TT i R8 pripremio sveobuhvatan paket poboljšanja koja uključuju nove karbonske karoserijske elemente, nove detalje u unutrašnjosti, bolje hlađene kočnice, unaprijeđen višestruko podesiv ovjes i titanijski izduvni sistem koji "potpisuje" renomirana slovenska kompanija Akrapovič.

U Audi Sport Performance katalogu su i nove crne ultralagane 20-inčne felge čija masa iznosi 7,2 kilograma u slučaju Audija TT, odnosno 8 kilograma u slučaju supersportskog modela R8.

Novim aerodinamičkim karoserijskim komponentama koje su napravljene od karbona znatno je poboljšano prijanjanje automobila, što će pri velikim brzinama najbolje osjetiti vlasnici modela R8.

Poboljšanja u unutrašnjosti oba modela uključuju alkantarom obložen upravljač s crvenim markerom na vrhu, a uz automobile s automatskim mjenjačem S tronic ispod upravljača su karbonske poluge za izmjenu stepeni prijenosa.

Vlasnicima TT-a čiji je poklopac motora sada "ukrašen" otvorom za zrak, nudi se mogućnost izbacivanja zadnjih sjedišta čije će mjesto opciono zauzeti karbonska konstrukcija za povećanje torzione krutosti karoserije. Bez zadnjih sjedišta masa automobila se dodatno smanjuje za dvadesetak kilograma.

Audi Sport će Performance paket ponuditi krajem ljeta, a slična poboljšanja uskoro će biti dostupna i za nekoliko drugih Audijevih modela.