Noviteti
62

Audi RS7 Dynamic Edition skuplji je i od modela R8

Klix.ba
Audi je za Sajam automobila u New Yorku spremio poseban RS7 koji je u nazivu dobio dodatak Dynamic Edition.

Dizajniran da na ekstravagantan način da pokaže koliko su daleko spremni ići u Audijevom odjelu koji je odgovoran za ekskluzivnu personalizaciju modela, RS7 Dynamic Edition opremljen je karbonskim prednjim usmjerivačem zraka, a od karbona je napravljen i zadnji difuzor, kao i poklopac motora. Model je također dobio sportski izduvni sistem i 21-inčne aluminijske felge ispod kojih se mogu vidjeti ogromna crvena kočna kliješta.

U unutrašnjosti dominira crna Valcona koža uz koju odlično pristaju crveni šavovi i isti takvi sigurnosni pojasevi. Pored kože tu je i nekolicina elemenata unutrašnjosti koji su napravljeni od karbona. Posebna edicija karakteristična je i po DRC ovjesu koji vozaču osigurava tri moguće postavke rada amortizera, a tu je i sportski zadnji diferencijal.

Poput standardnog Audija RS7 i Dynamic ediciju pokreće 4-litarski biturbo V8 motor koji razvija 560 KS, što je dovoljno da velika karoserija od 0 do 100 km/h stiže za samo 3,7 sekundi.

"Ovim automobilom željeli smo pokazati nekoliko atraktivnih opcija koje se mogu dobiti kroz naš ekskluzivni program personalizacije. Kombinacija modela RS7 koji je opremljen posebnim dodacima rezultirala je automobilom koji je veoma poželjan i zaista sjajan u vožnji“, rekao je Filip Brabec koji je u američkoj diviziji Audija angažovan na poziciji direktora za planiranje produkcije.

RS7 Dynamic Edition u američke prodajne salone stiže početkom ljeta, a njegova početna cijena iznosi 146.045 dolara.

Vezani članci