|

Audi priprema A8 Exclusive sa 500 KS

Audi priprema A8 Exclusive sa 500 KS
1
Klix.ba
21.11.2013. u 16:49
10
komentara
1

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Audi donosi na tržište ekskluzivni specijalni model svog predvodnika: A8 Audi exclusive concept sa W12-motorom (500 KS/368 kW) proizvodit će se u „quattro GmbH“ u Neckarsulmu. Mala serija, koja će od marta 2014. silaziti sa trake, strogo je limitirana na 50 primjeraka.
Audi A8, predvodnik Audi marke, već u seriji oduševljava sa svojim beskompromisno visokim kvalitetom obrade - u unutrašnjosti se može sa svim čulima doživjeti njegov nivo manufakture. Kod A8 Audi exclusive concepta , koji se nudi sa W12 motorom i time isključivo u dugoj varijanti karoserije, marka ide još jedan korak dalje.

A8 Audi exclusive concept odlikuje se naročito elegantnim interijerom: Audi koristi „Anilin kožu“ u boji „Agatha cognac“. Ova koža dolazi iz tradicijom bogate italijanske manufakture dizajna Poltrona Frau i izuzetno je mekana i prirodna. Na srednjim trakama sjedišta presvlake su prošivene u formi romba. Kod dekorativnih umetaka koristi se drvo maslinastog jasena srebreno smeđe prirodne boje; njegova sivo smeđa nijansa boje harmonizira sa granitno sivim obrubima, šavovima i srednjim pregradama sjedišta.

Nijansa boje „granitno siva“ može se naći i na upravljaču, na vratima i gornjem području instrumentne ploče, koja je presvučena sa finom napa kožom. Unutarnji krov je u snježno bijeloj Alcantari , zadnja polica za odlaganje u Cocgnac smeđoj Alcantari i tepih na podu u Jet sivoj boji.

A8 Audi exclusive concept proizvest će se u limitiranom broju od 50 primjeraka, svako vozilo nosit će natpis na ulaznoj lajsni.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...