Cijena 46.600 eura
39

Audi predstavio novi S4: Više stila, ništa manje snage i to za manje pare

DP
Novi je model već dostupan na tržištu. Audi obnavlja svoju cjelokupnu ponudu za 2020. godinu, uključujući i sportski model S4, koji odlikuje turbo pogono snažnog trolitarskog V6 dizelskog motora.

Dok će limuzina zadržati svoj V6 pogon, dizajn i infotainment sistem su osvježeni, prenosi Motor Trend.

Elegantna prednja i stražnja svjetla čine Audijev savremeni minimalistički stil posebnim, a sada će prednja svjetla biti obogaćena svjetlosnim snopom koji "pleše" tokom paljenja motora.

Dosadašnji sportski paket uključuje i crvena kočiona kliješta, unaprijeđenu suspenziju i sportski zadnji diferencijal, zahvaljujući kojem će biti moguće razdvajanje obrtnog momenta zadnjih točkova.

Izduvni sistem je naglašen, dok je jedinstvena rešetka dobila izgled pčelinjeg saća.

Kao što je napomenuto, turbo pogonski V6 motor ostaje na nepromijenjenih 349 konjskih snaga, uz Quattro pogon i osmostepeni automatski mjenjač.

Unutrašnjost limuzine sada krasi najsavremeniji MIB 3 infotainment sistem smješten između prednjih sjedišta i upravlja se dodirom. Audi se pohvalio novim sistemom koji je deset puta brži nego prethodnik, a posjeduje i sposobnost upravljanja glasom, i to na nekoliko jezika.

Što se cijene tiče, osvježeni S4 model koštat će za nijansu manje - 46,600 eura, oko 270 eura manje nego verzija iz 2019.

Novi je model već dostupan na američkom tržištu.