Samo 300 primjeraka
3

Aston Martin pripremio još jedno brojčano ograničeno izdanje

E. L.
Čuvena britanska automobilska kompanija će kolekcionarski DB11 Shadow Edition ponuditi u Coupe i Cabrio (Volante) verziji.

Aston Martinov GT model DB11 prije tri godine nastavio je tamo gdje je stao model DB9, a u britanskoj automobilskoj kompaniji DB11 su već ponudili u nekoliko posebnih izdanja s kojima poslovično ide dodatak "brojčano ograničeno“.

Posljednje izdanje iz Gaydona, koje će se ponajviše svidjeti kolekcionarima širom svijeta, krije se iza naziva Shadow Edition, a DB11 koji će biti proizveden u samo 300 primjeraka bit će ponuđen u obje karoserijske verzije (Coupe i Cabrio).

Bez obzira na izbor jedne od šest ponuđenih boja karoserije DB11 Shadow Edition karakterišu karoserijski detalji u sjajnoj crnoj boji koja je svoje mjesto pronašla i na posebnim 20-inčnim felgama, a dominantna je i u kabini koja je obložena materijalima kakvi dolikuju Aston Martinovim automobilima.

Uz nezaobilazne oznake kojima se naglašava i najnovije posebno izdanje, Aston Martin DB11 Shadow Edition neće nuditi u kombinaciji s većim i snažnijim V12 motorom, pa će kupci morati da se zadovolje AMG-ovim 4-litarskim V8 biturbo motorom koji i u ovom slučaju razvija 510 konjskih snaga i 675 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača, a spomenuti potencijal motora dovoljan je da Astonov četverosjed od 0 do 100 km/h stigne za manje od četiri sekunde i razvije 300 km/h.