Samo 50 primjeraka
22

Aston Martin predstavio DBS Superleggera TAG Heuer Edition

Klix.ba
Kažu da skupi satovi i skupi automobili oduvijek idu zajedno, što ponajbolje pokazuje rezultat saradnje Aston Martina i poznate švicarke kompanije za proizvodnju satova TAG Heuer.

U čast sponzorske saradnje između trkaćeg odjela Aston Martina i švicarske kompanije za proizvodnju satova TAG Heuer, u britanskoj automobilskoj kompaniji pripremili su posebno brojčano ograničeno izdanje modela DBS Superleggera, a ekskluzivitet TAG Heuer izdanja potvrđuje činjenica da će biti proizveden u samo 50 primjeraka.

Aston Martin će DBS Superleggera TAG Heuer Edition ponuditi u samo jednoj boji karoserije, a među interesantne vanjske detalje na AM TAG "stealthu" spadaju i Pirellijeve gume s crvenom bojom na niskim bokovima, koje se savršeno uklapaju s crvenim kočnim čeljustima koje vire ispod crnih 21-inčnih felgi.

Crno-crvena kombinacija dominira i u kožom obloženoj unutrašnjosti britanskog GT-a iz najbolje škole koji i u ovom slučaju pokreće 5,2-litarski biturbo V12 motor čijih je 715 konjskih snaga i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde i maksimalnu brzinu 340 km/h.

Aston Martin nije objavio cijenu svog posljednjeg "umjetničkog djela" uz koje će svih 50 sretnika TAG Heuer počastiti posebnim ručnim satom.