Svjetska premijera
9

AMG-ov najsnažniji SUV dvojac sada je potpomognut i hibridnom tehnologijom

E. L.
Iz "kuhinje“ AMG-a stigli su SUV modeli GLE 63S 4MATIC+ i GLS 63 4MATIC+ s pogonskom grupom koja nudi više od 630 konjskih snaga.

Mercedes-AMG je na Sajmu automobila u Los Angelesu premijerno predstavio manji (GLE) i veći (GLS) SUV u najsnažnijem izdanju, a oba modela dijele poznati 4-litarski biturbo V8 motor koji razvija 612 KS i 850 Nm. S uvođenjem 48-voltne blage hibridne tehnologije (EQ Boost) stiže dodatnih 22 KS i 250 Nm obrtnog momenta.

Uz slogan "Ovo nije SUV, ovo je AMG!“ manji Mercedesov model od 0 do 100 km/h stiže za 3,9 sekundi i razvija (i dalje elektronski ograničenih) 280 km/h, a većem i težem GLS-u koji s vozačem i šest putnika razvija "samo“ 250 km/h do "stotke“ trebaju dodatne 0,3 sekunde.

Oba AMG-ova odgovora na najsnažnije i najbrže SUV-ove današnjice za prijenos snage na obje osovine koriste superbrzi 9-stepeni automatski mjenjač, a vozaču je na raspolaganju čak sedam radnih programa, među kojima su i dva programa namijenjena vožnji daleko od asfalta s kojima se, pored ostalog, podnica automobila odmiče od tla dodatnih 55 milimetara.

Cijene i početak prodaje najnovijeg AMG-ovog dvojca još uvijek nisu objavljeni.

Vezani članci