|

Alfa Romeo videom najavila novi model visokih performansi

Alfa Romeo videom najavila novi model visokih performansi
15
D. B.
24.2.2020. u 14:29
6
komentara
15

dijeljenja
Alfa Romeo videom najavila novi model visokih performansi Alfa Romeo Quadrifoglio Racing Edition
Italijanska kompanija Alfa Romeo je putem videa objavljenog na Twitteru najavila da će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti važan novi model.
U videu se ne navode detalji o imenu, dizajnu i svrsi modela, ali sudeći prema zvuku motora, on je veoma sličan postojećem 2,9-litarskom V6 motoru koji pokreće aktuelnu Qiuliju Quadrifoglio. Stoga se vjerovatno radi o novoj verziji limuzine visokih performansi.

Glasnogovornik Alfe Romeo je za magazin Autocar rekao da će više detalja biti otkriveno u narednim danima.

Špekuliše se da će za novi model biti oživljena historijska GTA oznaka te da će Alfa Romeo Quadrifoglio GTA biti lakša za 20 kg u odnosu na standardni model.


Osim toga, novi Quadrifoglio GTA će vjerovatno koristiti poboljšanu verziju V6 motora koja će isporučivati 612 KS više. To znači da biti snatno snažnija od rivala među kojima su BMW M3 i Mercedes-AMG C63.

Očekuje se da će novi model biti proizveden u ekstremno ograničenom broju. Trenutno najsnažnija verzija Giulije Quadrifoglio je ograničeni model Racing Edition sa bojama inspirisanim motosportom te sa 10 KS više u odnosu na standardni model zahvaljujući Akrapovič izduvnom sistemu od titanija.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...