Decentno i efektno
25

Alfa Romeo predstavio osvježene modele Giulia i Stelvio

E. L.
S blagim redizajnom Alfinih modela Giulia i Stelvio stigao je i novi paket opreme koji se krije iza naziva Competizione.

Čini se da je nagovaranje poklonika italijanske automobilske kompanije urodilo plodom, jer redizajnirani modeli Giulia i Stelvio sada imaju kućišta prednjih svjetala koja podsjećaju na dizajnersko rješenje koje je Alfa Romeo ponudio uz nedavno predstavljeni model Tonale.

Vanjština oba osvježena modela otkriva da su blago redizajnirana i kućišta zadnjih svjetala, dijelovi odbojnika i karakteristične trouglaste maske hladnjaka, a adaptivna LED Matrix svjetla sada čine dio standardne opreme.

Glavna novost u unutrašnjosti odnosi se na novu 12,3-inčnu digitalnu instrumentnu tablu s tri moguće projekcije. Tradicionalistima će se vjerovatno najviše svidjeti dizajn instrumenata 'Heritage' za čiju su inspiraciju poslužili instrumenti iz Alfinih modela koji su se proizvodili šesdesetih i sedamdesetih godina.

Alfa Romeo će osvježene Giuliu i Stelvio ponuditi u kombinaciji s četiri paketa opreme (Super, Sprint, Ti i Veloce). Tu je i novi paket Competizione koji se može naručiti uz paket Veloce, a sa sobom donosi mat sivu boju karoserije i crvene kočne čeljusti koje se naziru iza 21-inčnih aluminijskih felgi.

Uz paket Competizione stižu i dodatno zatamnjena stakla iza B nosača, vrhunski audio-sistem (Harman Kardon) i crveni konac kojim su prošivena kožom obložena sjedišta, upravljač, ručica mjenjača...Ponuda motora ostaje ista.