Novo poglavlje evolucije
205

Acura NSX GT3 Evo22 je dokaz da uvijek može bolje

D. B.
Acura NSX GT3 ulazi u novo poglavlje svoje evolucije lansiranjem unaprijeđene Evo22 verzije.

Spreman da uđe u motosport takmičenja početkom 2022. godine, NSX GT3 Evo22 dolazi s brojnim mehaničkim poboljšanjima koja se odnose na potrebu timova i vozača.

Jedan od glavnih noviteta osvježenog trkaćeg automobila je set poboljšanih međuhladnjaka koji su dizajnirani tako da osiguraju konzistentnije performanse pogona u različitim uvjetima. Tu su i veći rezervoari za tekućinu koji su bolji za endurance utrke, kao i redizajnirani ovjes. Također, nosi sistem točkova omogućava brže pomjene guma.

NSX GT3 Evo22 će se nuditi s različitim opcijama za klima uređaj i svjetla, a šasija će kao i dosad biti zadatak Performance Manufacturing Centra u Marysvilleu u Ohiju, dok će finalno sklapanja obavljati JAS Motorsport u Milanu u Italiji. Ova kompanija će također biti odgovorna za tehničku podršku timovima i klijentima koji koriste trkaći NSX u Evropi.

"Originalni" NSX GT3 se pojavio 2017. godine, a dosad je upisao 25 pobjeda u klasi u IMSA GTD i SRO GT takmičenjima. Trenutno brani titule u oba takmićenjima.

"Veoma smo zadovoljni najnovijim razvojem već izuzetno uspješnog modela Acura NSX GT3. NSX je pobjeđivao na utrkama i osvajao titule u nekim od najprestižnijih GT3 serijama, vjerujemo u konstantno poboljšanje naših proizvoda i pružanje najbolje opeme za podršku naših Acura Motorsport timova", izjavio je John Whiteman, menadđer Honda Performance Developmenta.