Modni dodatak
7

Abarth predstavio 695 Rivale i 695 Rivale 175 Anniversary

Klix.ba
Inspirisani kompanijom Riva i njenom luksuznom jahtom koja je predstavljena prošle godine, u Abarthu su pripremili posebne modele Serije 695, koje će zainteresovani moći kupiti i u verziji s mekim sklopivim krovom.

Abarth 695 Rivale bit će ponuđen u brojčano ograničenoj seriji, a bez obzira na odabranu karoseriju izvana ga obilježava dvobojna karoserija i adekvatne oznake edicije na njoj.

Shodno priči o luksuznim jahtama, unutrašnjost automobila obložena je materijalima vrhunskog kvaliteta, a karbonski detalji svakako trebaju podsjetiti na "ćud" Abarthovih automobila. Kupcima su uz ovu ediciju opciono ponuđeni i pojedini paneli koji su napravljeni od mahagonija što, vratimo li se opet na jahte, izgleda prilično primamljivo.

Abarth 695 Rivale pokreće poznati 1,4-litarski četverocilindarski benzinski motor s turbo-punjačem koji raspolaže sa 180 KS i 250 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da ova Abarthova "škorpija" od 0 do 100 km/h stigne nakon 6,7 sekundi i razvije 225 km/h. Za adekvatan zvuk brine izduvni sistem kompanije Akrapovič.

Za sve one koji smatraju da 695 Rivale nije dovoljno ekskluzivan, Abarth je na istoj osnovici pripremio i model 695 Rivale 175 Anniversary kojim se želi obilježiti 175 godina od nastanka italijanske kompanije Riva koja spada među najcjenjenije u svijetu luksuznih plovila.

U to ime Abarth će (s obaveznom numeracijskom pločicom) ponuditi 175 primjeraka s fiksnim čvrstim i 175 primjeraka s mekim sklopivim krovom. Cijene još uvijek nisu poznate.

Vezani članci