Samo 1.949 primjeraka
18

Abarth 600e razvija 240 KS i najsnažniji je ikada

D. B.
Bilo je samo pitanje vremena kada će simpatični Fiat 600 dobiti sportsku Abarth verziju, a sada je ona stigla u formi Abartha 600e.

Iako iz Abartha još uvijek nema detalja o modelu 600e, ipak je potvrđeno da njegov električni pogon isporučuje 240 KS, što znači da je riječ o najsnažnijem Abarhovom automobilu ikada. Gledajući brojke, može se zaključiti da se radi o solidnom povećanju od 85 KS u odnosu na manji Abarth 500e, koji razvija 155 KS.

Abarth 600e je dostupan u ograničenom Scorpionissima izdanju, lakiran je u živahnu Hypersonic ljubičastu boju, a bit će proizveden u 1.949 primjeraka povodom 75. godišnjice od osnivanja kompanije.

Automobil je dobio šire gume na 20-inčnim točkovima, unaprijeđeni kočioni sistem i mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Velika "Abarth" naljepnica se nalazi odmah iznad pragova, dok fluorescentno zeleni logotip škorpiona krasi prednje blatobrane.

Ovo nije prvi Abarh Seicento. Pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada je Abarth još uvijek bio neovisna tuning i motosport firma, koristio je Fiat 600 kao bazu za brojne fascinantne modele. Neki su imali modificirane karoserije te motore veće zapremine, dok su drugi poput Fiat-Abartha 750 dobili karoserije koje je napravila kompanija Zagato.

Vezani članci