Stiže 24. augusta
15

Novi teaser za Bugatti Divo najavljuje ekstremnu aerodinamičnost

Klix.ba
Bugatti je objavio novi teaser za svoj nadolazeći model Divo.

Bugatti nikad ranije nije objavljivao mnogo teaasera nadolazećih modela kao za Divo koji će svjetsku premijeru imati u Californiji. Nakon što su prošle sedmice objavljeni teaseri stražnjeg dijela s LED/OLED svjetlima, novi superautomobil je ponovo na naslovnicama zahvaljujući teaseru koji otkriva mali dio bočnog provila.

Aero krilce napravljeno od karbonskih vlakana nagovještava da će Divo biti ekstremno aerodinamičan, a moguće je da će imati nekoliko zajedničkih karakteristika s dramatičnim konceptom Vision Gran Turismo, koji je predstavljen 2015. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Divo će biti specijalan hiperautomobil ograničen na svega 40 primjeraka, a jedan će koštati 5,8 miliona dolara. Da li će biti baziran na Chironu ili će to biti potpuno drugačiji model, zasad nije poznato. Bugatti je dio Volkswagen Grupe pa stoga ima pristup samo najboljem što posjeduju Audi, Bentley i Lamborghini, tako da ne treba biti iznenađenje ako bude nešto više od Chirona s drugačijom karoserijom.

Iz Bugattija su obećali "novi, snažan dizajnerski jezik", agilnost i odlično ponašanje na cesti, kao i nešto bolje performanse.

Divo će biti predstavljen 24. augusta, a dotad očekujemo nove teasere.