auto
0

Novi pretraživač automobila

Sarajevo-X
Yottacars Search Engine for Cars and Dealers naziv je projekta koji se upravo pojavio na internetu gdje možete da pretražujete oglase za prodaju novih i polovnih automobila.

Tehnologija upotrijebljena kod izrade YottaCars Cars and Dealers Search Engine projekta i sam pristup problemu se dosta razlikuju od klasičnih pretraživača na Internetu. Šta je suštinska razlika? Više nije potrebno provesti sate otvarajući desetine stranica da bi našli oglase sa svih sajtova prodavača automobila bilo da tražite novili ili polovan automobil. Odmah je moguće usporediti cijene pogledati fotografiju, broj pređenih milja i slično.

Prva verzija ovog pretraživača je namijenjena za Nort America cars and dealers market ali kako govore iz Omni-Explorer Technologies, tvorca prve deep web search engine da će u narednom periodu dati lokalizovane verzije za pojedine dijelove Evrope kod kojih postoji značajan broj sajtova sa auto-oglasima.

Navedena deep web tehnologija je novitet na koji je jako ponosan Omni-Explorer, kako tvrde, jedini su trenutno u mogućnosti da prođu kroz vrlo nepristupačnu navigaciju i search forme i dođu do car ads, tj. oglasa.

Eskluzivno saznajemo da su neki od developera koji su radili na ovom izvrsnom projektu iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.