|

Novi Mercedes GLA stiže 2019. godine, dolaze još četiri SUV-a

Novi Mercedes GLA stiže 2019. godine, dolaze još četiri SUV-a
28
Klix.ba
6.2.2017. u 10:56
8
komentara
28

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Novi Mercedes GLA će se na tržištu pojaviti 2019. godine i bit će baziran na novoj generaciji A-Klase. Također, iz njemačke kompanije dolaze još četiri SUV-a.
Mercedes planira obnovu svoje SUV ponude s pet novih modela do kraja ovog desetljeća. Važan dio slagalice bit će potpuno novi GLA crossover.

GLA će ostati najmanji i najjeftiniji član Mercedesove SUV porodice, a iako je aktuelni model "zategnuo" bore u januaru, druga generacija je već u fazi razvoja i testiranja. Debi se očekuje 2019. godine.

Magazin Autoexpress je objavio fotografije koje otkrivaju kako bi rival Audija Q2 mogao izgledati. Kada je riječ o dizajnu, ne treba očekivati radikalne promjene, ali će svakako izgledati agresivnije. Rane špijunske fotografije su otkrile da će automobil imati nove LED farove i stražnja svjetla.

Novost će biti i izmijenjena verzija MFA platforme koju trenutno koriste A-Klasa i LGA. Radi se o MFA2 platformi koja će sljedećoj generaciji modela GLA omogućiti više prostora u unutrašnjosti.

Kada je riječ o motorima, očekuju se isti koji će pokretati i sljedeću A-Klasu. To znači da će u ponudi biti 2,0-litarski četverocilindrični turbodizelaši.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...