Po izboru stručnjaka
0

Novi Golf VI automobil godine u svijetu

Sarajevo-x.com
Vrhunska izrada, interijer velike vrijednosti učinkoviti TSI i TDI agregati, odgovor je 51. od 59 članova žirija iz 25 zemalja zašto su baš novi Golf proglasili najboljim autom na svijetu na Međunarodnom Auto Showu u New Yorku.

Na konferenciji za štampu održanoj u okviru Međunarodnog Auto Showa u New Yorku, čast da preuzmu ovaj vrijedni trofej pripala je Stefanu Jacobyu, predsjedniku Volkswagen grupe za tržište Amerike i Klausu Bischoffu, Volkswagenovom šefu dizajna.

Međunarodni stručni žiri formiran za dodjelu najprestižnije nagrade u automobilskom svijetu „ World Car Of The Year „ okrunio je svjetski uspjeh Golfa VI i globalnom titulom automobila godine 2009. Proglašenje automobila godine u svijetu temelji se na ocjenjivanju voznih performansi, očuvanja vrijednosti, sigurnosti, ekološke neškodljivosti, rejtinga na tržištu i dizajna vozila.

Minimalni nivo šumova atributi su koji su na članove žirija ostavili poseban dojam.

„Izvanredno podvozje usklađeno je optimalnije u poređenju s konkurencijom, što je naročito osjetno na auto-cestama. Šumovi koji nastaju usljed otpora zraka, kotrljanjem, kao i zvuk motora kod novog Golfa svedeni su na minimum“, glasi rezime ove Organizacije.

„Golf je ikona marke Volkswagen i planetarno poznati model“, izjavio je Stefan Jacoby na dodjeli nagrade u New Yorku. „ Prodali smo preko 26 miliona Golfova u više od 120 zemalja. Velika je čast danas dobiti ovo važno priznanje.“