auto
0

Novi Ford Mondeo predstavljen u Parizu

Sarajevo-x.com / Ford
Potpuno novi Ford Mondeo imao je svoj svjetski debi na Pariškom sajmu automobila 2006 koji traje do 15. oktobra.

Ovaj elegantni novi model – predvodnik u Fordu Evropa ima svoju pretpremijeru kroz prikaz njegove karavan karoserije i to vrlo blizu proizvođačkoj specifikaciji; uz očekivanje da će ovaj sasvim novi model biti lansiran širom Evrope u drugom kvartalu 2007. "Novi Mondeo predstavljaće ključni model za poslovanje Forda Evropa," kaže Džon Fleming, predsjednik i generalni direktor Forda za Evropu. "Ford Mondeo je oduvjek ključni igrač u evropskom CD segmentu, a s obzirom na činjenicu da preko četiri miliona vlasnika očekuje od nas da na tržište iznesemo nešto specijalno, čvrsti smo u namjeri da sa ovim potpuno novim modelom ispunimo njihova mjerodavna očekivanja."Novi Mondeo će slijediti puteve i nadgrađivati uspjeh koji su ostvarili novi modeli - Ford S-MAX i Ford Galaxy, a oba su, tokom 2006. godine, pretstavljena medijima i naišli su na velika priznanja kupaca. Kako bi udovoljio potrebama i željama kupaca, Mondeo 2007 pružiće više komfora, više prostora, kao i više karakteristika koje znače prvoklasni kvalitet, a pri tom će po svojoj cijeni ostati dostupan kupcima.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Izvukavši korist iz Fordove inicijative za “Zajedničko učešće u tehnologijama”, novi Mondeo dijeli mnogo od svoje arhitekture i tehnologije sa modelima S-MAX i Galaxy, te tako dijele i proizvodnu liniju.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Novi Mondeo zaokružuje investiciju od 715 miliona eura uloženu u modernizaciju Fordovog pogona u Genku, u Belgiji, koji je time preobražen u fleksibilan proizvodni objekat svjetske klase. Genk, takođe, ima sve značajniju ulogu u Fordovom globalnom poslovanju. Ford Evropa nastavlja da jača svoju ulogu kao kompanija koja razvija vozila visoke klase kakav je novi Mondeo, ona za cilj imaju osvajanja ne samo evropskog, već i azijsko-pacifičkih i afričkih tržišta.

[SLIKA]3[/SLIKA]

[SLIKA]4[/SLIKA]

Novi Mondeo je razvijen u skladu sa Fordovim indeksom održivosti proizvodnje /Product Sustainability Index/. PSI obezbjeđuje osnovu za permanentnu procjenu i poboljšanje performansi održivosti za nove generacije vozila, kroz ekološki, socijalni i ekonomski sektor. Ovakav holistički pristup razvoju proizvoda, jedan je od prvih u ovoj industriji, gdje S-MAX i Galaxy predstavljaju vozila – pionire stvorene pomoću PSI.