auto
0

Novi Dodge Avenger osvaja evropsko tržište

FENA
Marka Dodge vozi na tržištu Velike Britanije punim cilindrima. Upravo je na tom tržištu počela prodaja potpuno novog modela automobila Dodge Avenger. Dodge Avenger je klasična trodjelna porodična limuzina sa četvora vrata.

Premda se radi o porodičnoj limuzini, oblik Avengera zadržava dovoljno sportske agresije toliko karakteristične za marku Dodge. Najveća neobičnost početka prodaje je u tome da se radi o tipično američkoj marki automobila i tipično američkoj koncepciji automobila koja se u Velikoj Britaniji prodaje naravno s upravljačem na desnoj strani. Dodge Avenger je prva limuzina koju marka Dodge prodaje u Evropi, za sada samo na tržištu Velike Britanije.

"S modelima koje nudimo, superautom Dodge SRT-10, te modelima Caliber, Nitro i sada Avenger, marka Dodge sada tržištu nudi široku paletu modela koja je izuzetno konkurentna", rekao je Peter Lambert, rukovodeći direktor Chrysler Group UK.

Dodge Avenger 2.0 SE s benzinski motorom prodaje se po cijeni od 21.570 eura, a Dodge Avenger 2.0 SE s dizelskim motorom prodaje se po cijeni od 23.000 eura. Prestižna i najbogatije opremljena verzija s automatskim mjenjačem Dodge Avenger 2.4 SXT s benzinskim motorom košta 25.890 eura.