Samo renderi
94

Novi Audi A8: Od Coupea do Avanta

Klix.ba
Audi je do sada svoj najveći i najluksuzniji model A8 nudio samo u klasičnoj trovolumenskoj formi karoserije, a renderi pokazuju kako bi A8 mogao izgledati u nekim drugim formama.

Na osnovici nedavno predstavljene četvrte generacije Audijeve luksuzne perjanice nastalo je nekoliko zanimljivih rendera s kojima se želi pokazati kako bi A8 izgledao u nekim drugim formama karoserije.

Među zanimljive kompjuterske kreacije svakako spada A8 Coupe, a prema preliminarnim informacijama postoji velika mogućnost da će Audi A8 za nekoliko godina dobiti i svoju Coupe verziju s kojom bi stigla oznaka A9.

Mala je vjerovatnoća da će Audi u budućnosti ponuditi Avant verziju modela A8, ali će trovolumenska karoserija zasigurno dobiti verziju S8 koja će naslijediti model S8 prethodne generacije, jer su kamuflirani testni automobili već primijećeni. U planu je i hibridni model S8 E-Tron čiji će pogon Audi „posuditi“ s Porscheovog modela Panamera Turbo S E-Hybrid.

Verzija RS8 vjerovatno će ostati u sferi rendera, jer u Audiju za sada smatraju da će hibridni S8 biti sasvim dovoljan za kupce koji žele izrazito snažnu pogonsku opciju. Istovremeno, velika je mogućnost da oznaku RS dobije Audijev novi (najveći) SUV koji će nositi oznaku Q8 i u produkcijskom bi izdanju trebao biti predstavljen naredne godine.