SEAT
0

Nova Ibiza u oktobru na bh. tržištu

FENA
Nova SEAT Ibiza tokom oktobra bit će dostupna i na bh. tržištu i očekuje se da će ovaj model zbog tehničkih inovacija, visokog stepena sigurnosti i atraktivnog dizajna, poboljšanog kvaliteta materijala probuditi veliko interesovanje kupaca, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ASA Autu u Sarajevu.

Karakteristike novog modela SEAT Ibize predstavio je brend menadžer SEAT-a Vedad Terzić koji je naglasio poboljšanja i iskorake u sigurnosti i udobnosti ovog modela. Novom generacijom modela Ibiza, kako je dodao, marka SEAT postavlja mjerila u ovom segmentu o pitanju kvalitete.

Terzić je kazao da se do kraja godine očekuje prodaja 40 vozila, a bazni model (s klimom) košta 21.500 KM.

Govoreći o pozicioniranju SEAT-a na bh. tržištu, Olovčić je istakao da je kod ovog brenda u odnosu na prošlu godinu prodaja povećana za gotovo sto posto. Tržišni udio je porastao s 1,1 na 1,7 posto, a cilj je da bude dva posto od ukupne prodaje novih vozila u BiH.

ASA Auto eksluzivni je uvoznik i distributer za BiH najpoznatijih svjetskih autobrandova kao što su Volkswagen, Audi, Seat, Škoda i Porsche i jedna od članica ASA grupacije.