Ideja jednog inženjera
1

Nissan radi na unikatnom elektrificiranom modelu R32 Skyline GT-R

D. B.
Nissan je otkrio da radi na elektrificiranoj verziji slavnog modela R32 Skyline GT-R.

Riječ je unikatnom prototipu R32 EV koji je ideja jednog od inženjera, a koji se pridružio Nissanu iz čežnje za modelom GT-R.

"Želim da napravim uzbudljiviji automobil tako što ću svom omiljenom modelu dati najnoviju tehnologiju elektrifikacije kojom se bavim", kazao je neimenovani inženjer.

Trenutno nije jasno da li će se projekt R32 EV predstavljati jednostavno dodavanje elektrifikacije Skylineovom motoru s unutrašnjim sagorijevanjem kako bi se kreirao hibrid uprkos tome što video prikazuje paljenje i rad motora, jer bi to moglo označiti samo početak putovanja prototipa.

U svojoj standardnoj formi, R32 je pokretao 2,6-litarski twin-turbo 6-cilindrični motor koji je razvijao 276 KS prema "džentlmenskom sporazumu", a zapravo je riječ o više od 300 KS te je napravljen da izdrži najmanje 500 KS.

Ovaj motor se smatra neuništivim, što je omogućilo tunerima da "iscijede" stotine konjskih snaga, koje su se na cestu prenosile preko "veoma komplikovanog" pogona na sva četiri točka. Ovaj automobil je bio izuzetno uspješan u motosportu, a dobio je i nadimak "Godzilla".

Vezani članci