auto
0

Nissan otvorio novi globalni studio za dizajn

FENA
Nissan je otvorio novi dizajnerski centar koji će preuzeti primarnu ulogu u globalnim dizajnerskim aktivnostima kompanije.

Novi studio za dizajn površine 42.000 kvadrata smješten je u Nissanovom tehničkom centru u Atsugi, prefektura Kanagawa, javljaju agencije.

Nissan je još 2002. godine započeo s modernizacijom proizvodnih resursa među kojima je poseban naglasak stavljen na centre tog tipa. Također, Nissan želi bolje povezati svoje dizajnerske centre, ali i još bolje povezati ovu djelatnost s odjelima za planiranje proizvoda, inženjerima, pa i samim dobavljačima.

Objekt je podijeljen na zone posvećene pojedinim projektima u kojima rade zajedno svi uključeni u dotični posao, od dizajnera preko modelara do inženjera i tehnologa. Novi studio za dizajn zapošljava oko 600 radnika.

Nissan trenutno ima dizajn centre na šest lokacija diljem svijeta, dva u Japanu (Atsugi i Harajuku), dva u Sjedinjenim Američkim Državama (San Diego i Detroit), jedan u Velikoj Britaniji (London), te jedan u Tajvanu (Miao Li Hsien).