Trkaći električni koncept
7

Nissan LEAF Nismo RC debitovao u Evropi

D. B.
Kompanija Nissan je nedavno prvi put u Evropi predstavila svoj novi trkaći koncept, drugu generaciju Nissana LEAF Nismo RC, a to se dogodilo na stazi "Ricardo Tormo" u Valenciji u Španiji.

LEAF Nismo RC_02 je baziran na drugoj generaciji Nissanovog električnog modela LEAF, a baš kao i e-4ORCE LEAF prototip, on predstavlja testnu platformu za novi električni pogon na sva četiri točka, odnosno dva motora.

Iz Nissana su objasnili da u slučaju ovog specijalnog automobila, slovo "E" u oznaci "EV" znaći "Exciting" (uzbudljiv) - "uvećava zabavni aspekt električne vožnje".

Nissan je je među vodećim u svijetu kada je riječ o ekspertizi u električnim vozilima i motosportu, a to je sjedinjeno u Nissanu LEAF Nismo RC. To je uzbudljiva demonstracija snage, inovacija i tehnologije električnih vozila. LEAF NIsmo RC ima pogon na sva četiri točka te više nego dvostruko više konjskih snaga i obrtnog momenta od prethodnika koji je bio baziran na prvoj generaciji LEAF-a i predstavljen 2011. godine.

LEAF Nismo RC razvija 322 KS i 640 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,4 sekunde. Težak je 1.220 kg.

"Ovaj automobil nije samo za show, nego će poslužiti za testiranje budućih tehnologija te pokazivanje bezgraničnog potencijala Nissanovih električnih vozila. Pomoći će u istraživanju šta se sve može postići s dva električna motora i pogonom na sva četiri točka. Nissan je posvećen evoluciji i poboljšanju svojih električnih modela za vozače širom svijeta", poruka je iz kompanije.

Vezani članci