Prvi već najavljen
20

Nilu27 je novi brend hiperautomobila

D. B.
Novi brend hiperautomobila pod nazivom Nilu27 imat će premijeru u Pebble Beachu 15. augusta 2024. godine, a osnovao ga je automobilski dizajner Sasha Selipanov, koji je prošle godine osnovao novi dizajnerski studio Hardline27.

Kratki teaser vidio novog hiperautomobila pojavio se na internetu te prikazuje stražnji dio, a vidljiva su i gullwing vrata. Stražnji dio automobila podsjeća na Pagani Utopiju, no dizajn je nešto agresivniji.

Pažnju već na prvi pogled privlače tri centralno postavljene izduvne cijevi smještene između dva krila. U klipu se čuje i zvuk motora, no teško je odgonetnuti o kojem je zapravo motoru riječ iako zvuči kao atmosferski.

Također, na stražnjem dijelu hiperautomobila su jednostavna LED svjetla smještena u stražnje rešetke, a tu je i masovni karbonski difuzor. Nedostatak tradicionalnog branika znači neometan pogled na stražnje gume.

O hiperautomobilu više detalja nema. Nilu27 se predstavlja kao "novi brend hiperautomobila, koji proizvodi jednako lijepe i brutalne automobile".

"Ne brinući o digitalizaciji, elektrifikaciji i drugim distrakcijama, mi se fokusiramo na vrhunsko automobilsko iskustvo", poručuju iz kompanije.

Selipanov je dizajner koji potpisuje niz sjajnih automobila uključujući Bugatti Chiron, Koenigsegg Gemeru i koncept Genesis Essentia. Dobro je upućen u hiperautomobile, a čini se da prva kreacija komopanije Nilu27 ispunjava sve kriterije tradicionalnog hiperautomobila.

Koliko je razvoj prvog hiperautomobila brenda napredovao i koliko će primjeraka biti proizvedeno, zasad nije poznato.