auto
0

New York Auto Show: Mazda2 automobil godine

Sarajevo-x.com
Nakon niza nagrada, nova generacija Mazde2 ponijela je najprestižniju titulu "World Car of the Year 2008." godine.

Od početne liste s 39 novih automobila iz cijelog svijeta, naslov svjetskog automobila godine objavljen je na New York International Auto Showu. Mazda2 (poznata kao Mazda Demio u Japanu) odnijela je pobjedu ispred Ford Mondea i Mercedes-Benz C-klase. Na temelju preporuka dizajnerskog žirija u sastavu četiri cijenjena svjetska dizajnera Mazda2 također je uvrštena i u top tri finalista za najbolji dizajn godine - skupa s Audijem R8 i Volvom C30.

WCOTY nagrade službeno su predstavljene u januaru 2004., a organiziraju ih automobilski novinari iz cijelog svijeta. Žiri sastavljen od 47 novinara izabrao je sveukupnog pobjednika tajnim glasanjem na temelju svojih iskustava sa svakim kandidatom. Članovi žirija dolaze iz Azije, Europe, Sjeverne i Južne Amerike. Od kada je 2003. krenula u prodaju u Evropi, Mazda2 uživa popularnost zbog svoje veličine i funkcionalnog i prostranog prtljažnika. Druga generacija Mazde2 u prodaju je krenula u julu 2007. u Japanu i vrlo je brzo privukla pažnju zbog svoje "Zoom-Zoom" vozne dinamike, atributa koji naglašavaju njenu težnju sigurnoj i ekološkoj vožnji te odličnog dizajna.

Nova Mazda2 spaja ove savremene stavove s modernim vanjskim dizajnom i niskom potrošnjom goriva koja proizlazi iz smanjene težine automobila za skoro 100 kilograma.

F-Autocentar Sa, generalni uvoznik i distributer Mazde za BiH, će svima koji se do 30.04.2008. odluče za Mazdu2 pokloniti vrijedne nagrade i time, zajedno sa svojim kupcima proslaviti ovu prestižnu titulu.