WEC će biti zanimljiv
4

Nasljednik McLarena F1 mogao bi se 2021. godine pojaviti na trci 24 sata Le Mansa

E. L.
Iza projekta T.50 koji se smatra duhovnim nasljednikom McLarenovog čuvenog trosjeda F1 i ovaj put stoji legendarni britanski konstruktor Gordon Murray.

Među trkaćim automobilima u novoj najsnažnijoj kategoriji, koja će u trkama izdržljivosti od 2021. godine nastaviti tamo gdje su stali LMP1 prototipi, pored najavljenih modela Toyote, Aston Martina i SCG-a trebali bi se pojaviti i modeli iza kojih stoji čuveni britanski konstruktor Gordon Murray.

Iza projekta T.50 krije se duhovni nasljednik McLarenovog modela F1 koji je također potpisao Murray, a čije je trkaće izdanje na jedinstvenom francuskom "klasiku" 1995. godine stiglo do najvišeg podija u generalnom poretku.

U kompaniji Gordon Murray Automotive kažu da će i T.50, poput McLarena F1, biti model s centralno postavljenim sjedištem vozača, a zbog FIA-inih pravilnika za novu WEC (World Endurance Championship) kategoriju automobil će u izdanju za korištenje na javnim cestama morati biti proizveden u najmanje 20 primjeraka.

T.50 (za koji Murray tvrdi da će biti najlakši i najbolji ultrasportski automobil svih vremena) će pokretati Cosworthov centralno smješten 3,9-litarski atmosferski V12 motor sa 650 konjskih snaga pri 12.100 obr/min. Prijenos snage na zadnju osovinu obavljat će se posredstvom ručnog 6-stepenog mjenjača, a spomenuti potencijal motora bit će zadužen za samo 980 kilograma.