Platina i dijamanti
122

Narukvica napravljena od guma Schumacherovog bolida košta 9.600 eura

D. B.
Bolidi i predmeti povezani sa sedmostrukim šampionom Formule 1 Michaelom Schumacherom dostižu vrtoglave cijene, a sada kompanija Mongrip prodaje brojčano ograničene narukvice.

Riječ je o narukvici pod nazivom MZ96, koja se smatra jednim od najunikatnijih predmeta povezanih s legendarnim Schumacherom. Šampion je nije nikada nosio, nego je zapravo napravljena od guma korištenih na njegovom bolidu Ferrari F310B tokom utrke u Monzi 1996. godine. Upravo te godine je Schumacher i postao vozač tima iz Maranella te je pobijedio na "domaćem terenu". Startao je s trećeg mjesta te je ostvario svoju prvu pobjedu u Monzi kao vozač Ferrarija, a za ekipu je to bio prvi trijumf na ovoj stazi od 1988. godine.

Narukvica je teška 30 grama, ima suptilan dizajn i prepoznatljive elemente uključujući amblem zmaja koji je Schumacher koristio na dizajnu svojih kaciga. Također, sadrži platinu, kao i sedam dijamanata koji simbolizuju sedam njegovih šampionskih titula osvojenih 1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003. i 2004. godine.

Zainteresovani kupci mogu birati različite opcije uključujući veličinu kako bi narukvica savršeno odgovarala. Graviranje je također među opcijama, no ograničeno je na 16 karaktera sa stražnje strane kopče. Ovaj proces dodaje 10 dana na vrijeme isporuke.