|

Najluđi Lamborghini ikada očarao zaljubljenike u automobile

Najluđi Lamborghini ikada očarao zaljubljenike u automobile
9
Klix.ba
10.1.2020. u 18:55
6
komentara
9

dijeljenja
Najluđi Lamborghini ikada očarao zaljubljenike u automobile screenshot/youtube.com/Heather Ballentine
Modificirani model Espada iz 1968. godine nalazi se na aukciji specijalizirane stranice za prodaju vozila.
Činjenica da modificirana verzija ne sliči na originalnu Espadu, izdvaja ovo vozilo od svih ostalih iz spomenute serijske linije.


Francuska kuća, koja se bavi modifikacijama automobila Danton Art Kustoms, željela je obilježiti Espadin 50. rođendan. Napravili su određene promjene na originalnom modelu pa se konačni proizvod u potpunosti razlikuje od vozila koje je ušlo u radionicu.

U specifikaciji modificirane Espade stoji da je automobil širine 2,49 metara. Ovaj podatak dovoljno govori da se radi o nečem nesvakidašnjem. Originalni motor V12 ima zapremninu od 3,9 litara i 350 konjskih snaga. U novim okolnostima "lakše diše" jer su dizajneri izostavili haubu. Sve u svemu prednji dio automobila izgleda savršeno.
Pojedini dijelovi kao što su sjedala i točkovi, posebno su izrađeni i potpuno prilagođeni konceptu. Bočni otvori napravljeni su po uzoru na Lamborghini Reventon, a originalni raspored u unutrašnjosti vozila ostao je netaknut, piše Top Gear.


Svako ko bi ga želio imati u garaži za polog na licitaciji mora pripremiti 200.000 funti. Ako uzmemo u obzir popularnost koju je stekao tokom ovih dana, vjerojatno će konačna cijena biti puno veća.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...