|

Najbolji automobili 2013.: Prvih sedam mjesta za Volkswagen koncern

Najbolji automobili 2013.: Prvih sedam mjesta za Volkswagen koncern
0
Klix.ba
24.1.2013. u 14:07
18
komentara
0

dijeljenja
Najbolji automobili 2013.: Prvih sedam mjesta za Volkswagen koncern
Na ovogodišnjoj ceremoniji "Najbolji automobili 2013" u Stuttgartu otkriveni su rezultati glasanja čitatelja renomiranog njemačkog časopisa "Auto motor und sport" s ukupno sedam prvoplasiranih vozila Volkswagen koncern je, kao i prošle godine, uvjerljivo najuspješniji.
U klasi mini vozila marka Volkswagen opet je osigurala prvo mjesto sa svojim urbanim specijalistom pod imenom up!. Novi Golf je pobjednik u kategoriji kompaktnih vozila; ovaj omiljeni automobil Evropljana je sa preko 100.000 narudžbi i s proizvodnjom u dodatnim smjenama, nadmašio sva očekivanja.

U ukupnoj ocjeni malih vozila Audi A1 se izborio za prestižno prvo mjesto u vrlo tijesnoj konkurenciji s Volkswagenovim modelom Polo. U srednjoj klasi vozila slavila je Škoda sa svojim Superbom, koji je izabran za najbolje uvozno vozilo te odbranio prošlogodišnju titulu.

U kategoriji "Vans" Volkswagen koncern je zauzeo sva tri prva mjesta: za pobjednika je proglašen Volkswagen Multivan, a drugo i treće mjesto su zauzeli Touran i Sharan. U ocjeni uvoznih vozila u toj kategoriji pobijedila je SEAT Alhambra, dok je koncernska marka Porsche s modelom 911 pokorila konkurenciju u klasi sportskih automobila.

Bio je to 37. po redu izbor čitatelja za "Najbolje automobile 2013" u deset kategorija.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...