auto
0

Nagrađen VW Touran

Klix.ba
Volkswagenov predstavnik u klasi kompaktnih MPV automobila, Touran, je dobio nagradu “Sensible Car of the Year” za 2004. godinu.

Čitaoci “Guter Rat” magazina su proglasili VW-ov MPV pobjednikom.

Više od 1.1 milion čitalaca vodećeg njemačkog potrošačkog magazina “Guter Rat” su proglasili VW-ov kompaktni MPV “Sensible Car of the Year 2004” u kategoriji karavana i MPV-ova.

Slijedeći uspjeh ostvaren osvajanjem “Auto Thropy 2003” i “Golden Steering Wheel 2003” nagrada, Touran je tako je prikupio još jednu vrijednu nagradu u nizu.

Ključni kriteriji za odabir “Sensible Car of the Year” su bili potrošnja, kompatibilnost sa prirodnom okolinom i sigurnost. Sa svojom varijabilnom unutrašnjošću, koja sadrži 5 ili 7 zasebnih sjedišta, njegovim ekonomičnim motorima, naprednom serijskom sigurnosnom opremom, Touran je bio sposoban ostvariti dobre rezultate u sva tri polja.

Tako se Touran dobivši 5 zvjezdica na Euro NCAP testovima sigurnosti pridružio Renaultovom Scenicu.

Od kada je predstavljen u martu 2003. godine Touran je brzo došao na vodeće mjesto u MPV segmentu. Sa više od 51.000 novih registrovanih vozila u prvih 10 mjeseci (od marta do decembra 2003), i tržišnim udjelom od 16.4% (izvor informacija KBA), uspješno je odbranio svoju vodeću poziciju.

Veliki broj registrovanih vozila, brojne nagrade i pozitivan odziv javnosti naglašavaju Touranovo samouvjerenje. “Sensible Car of the Year 2004” je prirodan slijed uspješne priče. Ceremonija će se održati u “Mielenwerk” u Berlinu, i to 26. marta 2004. godine.

Pobjednički auto će biti izložen u “Auto Mobil International” (AMI) izložbi u Lajpcigu Aprila 2004 godine.