Najbolji u Švedskoj
0

Nagrade za komunikaciju Volvu

Sarajevo-x.com
Volvo je na ovogodišnjoj dodjeli izdavačkih nagrada, održanoj u Stockholmu osvojio dvije nagrade. Volvov korporativni izvještaj održivosti je ocjenjen kao najbolji izvještaj u svojoj kategoriji, dok je Agenda Magazin nagrađen za najbolji „kućni“ magazin u Švedskoj.

Volvov "održivi" izvještaj našao se među pet nominovanih izvještaja u kategoriji održivih izvještaja, a proglašen je najboljim uz sljedeće stajalište žirija: "Izvrstan dizajn sa istaknutom ravnotežom štampe i dobrog uveza.“

Agenda Magazine, kao magazin Volvo kompanije, bio je jedan od šest nominovanih u svojoj kategoriji i ostvario najbolji rezultat sa 39 osvojenih bodova od maksimalnih 40 bodova. Magazin je proglašen najboljim uz sljedeće stajalište žirija: "Direktan, precizan i dobro uređen sa izvrsnom kombinacijom tekstova i slika, kao i vrhunskom kvalitetom papira i štampe."

Švedska izdavačka nagrada je nacionalno takmičenje, koje se organizuje u Stockholmu već 17 godina. Nagrade se dodjeljuju u 29 različitih kategorija. Cilj je nagraditi dobar dizajn, tipografiju i tekstove vrijedne čitanja sa čistom vizuelnom porukom, informativnim sadržajem i definisanom ciljnom skupinom.

Volvov Agenda Magazine je nominovan šest puta zaredom, a nagrađen je čak pet puta, 2004, 2005, 2006, 2008 i 2009. godine. Osim toga, 2007. i 2008. godine, nagrađen je FEIEA nagradom, evropskim pandanom švedske izdavačke nagrade, kao najbolji multijezični "kućni" magazin.

I korporativni izvještaj i Agenda magazin proizvod su Volvo odjela za odnose sa javnošću u kooperaciji sa agencijama Solberg Communication i Studio Desktop. Izvještaj se štampa u 15.000 primjeraka na dva jezika: švedskom i engleskom, dok se magazin štampa šest puta godišnje u 30.000 primjeraka na tri jezika: švedskom, engleskom i holandskom.