Vrijedne nagrade
4

Nagrada Red Dot 2020 za novi Peugeot 208 i Peugeot 2008

Klix.ba
Novi kompaktni automobil Peugeot 208 i novi SUV Peugeot 2008 primili su nagradu Red Dot u kategoriji "Product Design". Oba Peugeot modela oduševila su međunarodni žiri svojim sportskim vanjskim dizajnom i kvalitetom završne obrade. Francuski proizvođač automobila šesti je put osvojio nagradu za dizajn.

Haico van der Luyt, generalni direktor Peugeot Njemačka, komentirao je: ‘Ponosni smo što smo osvojili prestižnu Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ‘Product Design’ za naša dva nova modela. Ova nagrada je dokaz da smo na dobrom putu s našim novim vizualnim identitetom.

Svojim upečatljivim vanjskim dizajnom, novi Peugeot 208 se savršeno uklapa u uspon marke Peugeot u viši cjenovni razred. Novi Peugeot 208 je zaveo je stručnjake sportskim izgledom te izduženim i čistim linijama. Njegova unutrašnjost obogaćena je svjetskom premijerom 3D instrumentne ploče s višenamjenskim upravljačem i velikim dodirnim 10” ekranom.

Novi Peugeot 2008 impresionirao je žiri svojim vertikalnim dnevnim LED svjetlima, koja obilježavaju novi dizajnerski potpis. Njihov nazubljeni izgled sablje lako je prepoznatljiv. Profil svojim različitim trokutastim linijama donosi sveukupnu homogenost i dinamičnost. Nazad su prepoznatljiva svjetla povezana crnom letvicom koja se ističu LED potpisom s tri kandže. Pažnja posvećena detaljima nastavlja se i u unutrašnjosti: profinjeni šavovi, LED ambijentalno osvjetljenje (od izvedbe GT-Line), profinjeni materijali kao (dostupni na izvedbi GT).

Novi Peugeot 208 i novi SUV Peugeot 2008 također su dostupni u električnoj verziji. Novi Peugeot e-208 i Novi Peugeot e-2008 se razlikuju od termičkih verzija s posebnim dizajnerskim elementima: rešetka hladnjaka odgovara boji karoserije i znak lava mijenja boju zavisno od toga gdje stojite.

Nagrada Red Dot već više od 60 godina nagrađuje inovativan dizajn u kategorijama ‘Product Design’, ‘Communication Design’ i ‘Design Concept’. Međunarodni žiri sastavljen je od stručnjaka iz različitih specijalističkih područja koji svake godine ocjenjuju proizvode, komunikacijske projekte, dizajn konceptnih automobila i prototipove.