auto
0

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren Zagreb Auto Show

FENA
Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras je otvoren salon automobila 'Zagreb Auto Show' na kojem će se do 6. aprila predstaviti 642 izlagača automobilske industrije iz 35 zemalja.

Zagreb Auto Show jedan je od najvećih i najposjećeniji sajmova Zagrebačkog velesajma i najveći salon automobila srednje i jugoistočne Evrope. Pripada u B grupu automobilskih sajmova u Evropi, koji su odmah iza onih najvećih, u Ženevi, Parizu i Frankfurtu.

Održava se bijenalno, a na ovogodišnjem izdanju predstavit će se 51 automobilska marka, sa 348 modela automobila, te 35 marki motocikala i skutera sa 180 modela. Od toga će neki brendovi, poput iranskih i indijskih, prvi put biti predstavljeni hrvatskoj javnosti.

Sajam donosi dvije svjetske i 10 europskih vicepremijera te 23 hrvatske premijere automobila, kao i brojne hrvatske premijere motocikala. Održava se na cjelokupnoj raspoloživoj izložbenoj površini ZV-a, odnosno na 72 tisuće četvornih metara u 17 velesajamskih paviljona.

Očekuje se da će ga posjetiti više od 215 tisuća posjetitelja za koje je sajam otvoren od sutra, jer je današnji dan bio rezerviran za novinare i poslovne ljude.

Na Zagreb Auto Show 2008. će raditi oko 700 hostesa, sajam će imati i niz popratnih programa, poput izložbe i parade oldtimera, a prvi put se priređuje i noćno izdanje i to 4. travnja kada će sajam biti otvoren do 22 sata.