auto
1

Na Siciliji u prodaji "lažni" Ferrari

Sarajevo-x.com
Ukoliko nemate dovoljno novca da kupite originalni model Ferrarija, postoji rješenje za vas. Otiđite na Siciliju i kupite kopiju Ferrarija! Kako saznajemo putem Reutersa, na Siciliji je moguće kupiti kopiju originalnog modela Ferrarija, jednako kao što je moguće kupiti kopiju Gucci torbice ili Rolex sata.

Policija je pronašla proizvođače "lažnih" Ferrarija, nakon čega je prekinula lanac prodaje kopija modela, čija vrijednost je dostizala punu cijenu iznosa originalnih modela Ferrarija.

Policija je optužila 15 ljudi, koji su bili odgovorni za izradu i prodaju "lažnih" sportskih auta, intenzivne crvene boje. Auti su prodavani zaljubljenicima Ferrarija, koji su znali da kupuju krivotvorena auta.

Automehaničari i majstori, koje je policija spretno nazvala “sposobnima”, uspjeli su da spoje nekoliko "lažnih" dijelova u cjelinu, u koju bi naknadno ugradili poneku originalnu komponentu ovog branda auta. Tako su se “stručnjaci” za auta koristili dijelovima drugih brandova kao što su npr. šasije, krovovi, haube, prtljažnici.

Dijelovi auta su bili modificirani tako da izgledaju kao modeli Ferrari klasika kao npr. 328 Gtb, koji je izašao u proizvodnju 80-tih godina.

Neki od auta su bili prodavani po cijeni od 20,000 eura, što je otprilike desetina iznosa koju zaljubljenici auta izdvajaju za ekskluzivnije modele.

Policija je konfiskovala 21 auto, od kojih je 14 već bilo prodano, a sedam se nalazilo u procesu proizvodnje u sicilijanskim garažama.