{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Sajmu automobila u Šangaju zabranjeni oskudno odjeveni modeli

Klix.ba
21.4.2015. u 22:36
12
46
Na Sajmu automobila u Šangaju zabranjeni oskudno odjeveni modeli
12
Organizator najvećeg kineskog sajma automobila, koji se svake godine održava u Šangaju, saopćili su kako oskudno odjeveni modeli više nisu dobrodošli na sajam.
Atraktivni modeli na sajmovima automobila sasvim su uobičajena pojava. Ipak, u Šangaju smatraju kako kombinacija oskudno odjevenih ženskih modela i automobila nije poželjna.

Organizatori sajma saopćili su kako žele da posjetioci budu usredotočeni na automobile, a ne na atraktivne djevojke.

No, odluka dolazi i u vrijeme kada se kineske vlasti, na čelu s predsjednikom Xi Jinpingom, oštro bore protiv prostitucije, internetske pornografije i svih oblika ponašanja koji se smatraju nemoralnim, a koji se mogu vidjeti na televiziji.

U decembru je privremeno zabranjena televizijska serija u kojoj su se mogle vidjeti obnažene djevojke. Serija je vraćena nakon nekoliko dana, ali su scene u kojima su se pojavljivale obnažene djevojke izmijenjene kako bi se prikrili dekoltei glumica.

Ipak, Luxgen, automobilska kompanija koja je u vlasništvu kineske državne kompanije Dongfeng Motor i tajvanskog partnera Yulon, svoj štand je otvorila uz prisustvo atraktivnih plesačica. Na štandovima drugih kompanija uglavnom su se mogle vidjeti djevojke s laptopima, s tim da su bile nešto “prikladnije” odjevene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: