{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na prodaju Porsche Carrera GT u savršenom stanju, košta 1,6 miliona dolara

3.12.2018. u 16:14
7
16
Na prodaju Porsche Carrera GT u savršenom stanju, košta 1,6 miliona dolara
7
Porsche Carrera GT proizvedena 2005. godine ima 111 km na satu te je ponuđena na prodaju kao polovan automobil putem jednog francuskog internet oglasnika.
Informacija o automobilu nema mnogo osim što je navedeno da ima smeđu unutrašnjost te da je u savršenom stanju.

Što se tiće historije modela Carrera GT, malo je nedostajalo da ne ugleda svjetlko dana. Ipak, zahvaljujući modelu Cayenne, Porscheovi inžinjeri su proizveli Carrera GT koncept s V10 Formula One motorom koji su razvijali od 1992. godine. Porsche je svoju pažnju preusmjerio na razvoj SUV-a Cayenne, a V10 projekt je završio u ladici, ali je napravljen koncept koji je bio utjeha inžinjerima za njihov naporan rad.

Međutim, zahvaljujući interesu fanova Carrere GT, Porsche je ipak bio prisiljen da pretvori koncept u produkcijski superautomobil, a ostalo je historija.

Njemačka kompanija je proizvela svega 1.270 primjeraka modela Carrera GT, a svi su imali 5,7-litarski V10 motor koji je razvijao 603 KS te bio uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem. Primjerak ponuđen na prodaju je u fabričkom stanju iako je proizveden prije 13 godina. Cijena je određena na 1.599.995 dolara.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: