1,6 miliona funti
15

Na prodaju McLaren P1 koji pripada Jensonu Buttonu

Klix.ba
Osim toga što je poznat kao nekadašnji vozač Formule 1 i osvajač šampionske titule, Britanac Jenson Button je i zaljubljenik u automobile kojima je punio svoje garaže. Jedan od njih je i McLaren P1 koji je ponuđen na prodaju.

Button je u svojoj garaži između ostalih imao Bugatti Veyron, Hondu NSX, Nissan GT-R i Enzo Ferrari, a sada je McLaren P1 koji posjeduje popularni Britanac ponuđen na prodaju. Cijena je 1,6 miliona funti, a superautomobil je prešao svega 887 km.

McLaren P1 je lakiran u Grauschwartz sivu boju te je opremljen Stelth paketom opreme, dok je u unutrašnjosti sivo-crna Alcantara. Među ostalim dodacima su retrovizori i mehanizmi vrata od karbonskih vlakana, lagani naplaci, karbon keramičke kočnice sa žutim kočionim kliještma, Alcantara na instrument tablama i panelima vrata, Cadmium žuti konac, Maridian Sound sistem, sistem za praćenje vozila, prednji i stražnji parking senzori te MSO Track Mode 2 opcija koja omogućava automobilu da uđe u cestovno legalnu verziju Race moda.

"Odlučio sam prodati svoj McLaren P1 kako bi neko mogao uživati u njemu. To je teška odluka, ali s obzirom na činjenicu da živim u SAD-u, nemam baš priliku da vozim ovog ljepotana. Posljednji put sam ga vozio na Silverstoneu prošlog mjeseca", napisao je Button u postu na Instagramu.

Button živi u Los Angelesu nakon što je završio karijeru, a na kućnu adresu mu je dostavljen McLaren 675LT sličnih specifikacija kao i P1. Njegov sunarodnjak Lewis Hamilton također posjeduje plavi P1, kao i nekadašnji vozač Formule 1 Mika Hakkinen.

McLaren P1 pokreću twin-turbo V8 motor i električni motor koji razvijaju ukupno 903 KS, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi prije nego ubrza do maksimalnih 350 km/h.

P1 je debitovao 2012. godine na Sajmu automobila u Parizu, a proizvodio se samo tri godine. S proizvodne trake je sišlo svega 375 primjeraka.