Proizveden 1989. godine
25

Na prodaju Ford Mustang Saleen SSC koji je pripadao slavnom Dennisu Rodmanu

D. B.
Ford Mustang Saleen SSC, koji je nekada bio u vlasništvu slavnog američkog košarkaša i člana Kuće slavnih NBA lige, Dennisa Rodmana, ponuđen je na prodaju.

Automobil je proizveden 1989. godine kada je Rodman osvojio prvu NBA titulu s Detroit Pistonsima. Poznat po odbrani i skoku, Rodman je NBA ligu osvojio i s legendarnim Michaelom Jordanom dok su igrali zajedno za Chicago Bullse. Nekada sjajni košarkaš je glumio i u holivudskim filmovima.

Njegov Mustang Saleen je lakiran u Oxford bijelu boju sa sivim detaljima, posjeduje 16-inčne bijele felge, a pokreće ga 5,0-litarski V8 motor uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem. Automobil je prešao oko 140.000 kilometara te dolazi s kompletnom dokumentacijom.

Kompanija Saleen Automotive, koja je stara 40 godina, poznata je po primjercima Mustanga visokih performansi. Upravo je Ford Mustang Saleen SSC nekada bio najsnažniji Mustang zahvaljujući tuniranom 5,0-litarskom motoru koji je razvijao 300 KS.

Automobil krase crne i žute grafike, kao i Saleen naljepnica na vjetrobranskom staklu. Također, opremljen je Saleen dijelovima karoserije uključujući stražnji spojler, pragove i drugo. Na pomenutim felgama su Nitto 420 i Kumho Ecsta gume dimenzija 225/50, dok se za zaustavljanje brinu disk kočnice na sva četiri točka.

Mustang je opremljen Racecraftovim ovjesom i sistemom upravljanja, kao i Bilstein amortizerima i stabilizatorom.

U unutrašnjosti su sportska sjedišta presvučena sivom i bijelom kožom, trokrati upravljač, ozvučenje s 10 zvučnika s Pioneer CD-om, a Mustang je opremljen i klima uređajem, tempomatom, elektronskim podizačima prozora...

Najviša ponuda u vrijeme pisanja teksta iznosila je 37.000 dolara.