Jedan od tri
4

Na prodaju automobil KITT iz TV serije "Knight Rider"

Klix.ba
Jedini preostali originalni automobil KITT koji se koristio tokom snimanja TV serije "Knight Rider" osamdesetih godina prošlog stoljeća ponuđen je na prodaju.

Tri primjerka treće generacije Pontiaca Firebird su modificirana kako bi predstavljali automobil Knight Industries Two Thousand (KITT), gotovo neuništivo vozilo s vještačkom inteligencijom, a njime je upravljao legendarni glumac David Hasselfoff između 1982. i 1986. godine.

Dva su se pojavila u seriji, jean za transfomisanje i jedan za vožnju, dok je treći bio u rezervi, a u konačnici se našao u muzeju Volo Auto Museum u Illinoisu u SAD-u.

Sada je taj primjerak na prodaju i identičan je onima koji su se koristili za snimanje serije. Posjeduje funkcionalne zračne kočnice na stražnjem dijelu koje se danas povezuju s Bugattijevim Veyronom.

U seriji je KITT pričao, a crvena svjetlost je pulsirala na njegovom prednjem dijelu. Naravno, vještačke inteligencije nema, kao ni glasa koji je išao uz nju. Prodavač navodi da se može dodati elektronika kako bi se automobil poboljšao.

Unutrašnjost je identična, a automobil posjeduje i zadnja sjedišta.

KITT će biti prodan na aukciji 19. septembra.