Ispod osam minuta
59

Na Nürburgringu se okušao i Ford Mustang Mach 1

E. L.
Posljednjem izdanju jedne od američkih automobilskih ikona za prolazak kroz "zeleni pakao“ trebalo je sedam minuta i 58.29 sekundi.

U organizaciji njemačkog automobilskog magazina Sport Auto izazovima čuvene staze Nürburgring Nordschleife ovaj put izložen je aktuelni Mustang Mach 1 s kojim Ford popunjava prazan prostor između verzija GT i Shelby GT500.

Mustang Mach 1, čiji je 5-litarski V8 motor u ovom slučaju kombinovan s ručnim mjenjačem, kroz „zeleni pakao“ prošao je za sedam minuta i 58.29 sekundi, što se i ne može smatrati posebno uspješnim rezultatom u poređenju sa ostvarenim vremenima nekoliko modela koji predstavljaju Mustangovu direktnu konkurenciju.

Videomaterijal ponajbolje pokazuje Mustangovo snalaženje na najzahtjevnijoj stazi na svijetu, a u magazinu Sport Auto na kraju su zaključili da bi Mach 1 u kombinaciji sa 10-stepenim automatskim mjenjačem vjerovatno bio uspješniji.

Daleko od jurnjave protiv štoperice, Mustang (i zvuk koji proizvodi njegov atmosferski V8 motor) i dalje spada među najpoželjnije sportske automobile, što potvrđuju i rezultati prodaje širom svijeta.