Promo
233

Motogrini električni skuteri stigli u BiH: Nula litara na 100 km, garancija sedam godina

Motogrini je ekološki osviještena kompanija iz Srbije koja privlači sve više pažnje zahvaljujući svojim električnim skuterima. Ovi skuteri su sada dostupni i na tržištu u BiH zahvaljujući ekskluzivnom distributeru, kompaniji Business to Business d.o.o. Sarajevo.

Kompanija Motogrini se prvi put predstavila javnosti u susjednoj Srbiji 2015. godine kada je i ponosno predstavila svoj prvi električni skuter. Upravo je model ove kompanije postao prvi registrovani električni skuter na struju u ovoj zemlji, koji je poklonjen Muzeju automobila u Beogradu.

U glavnom gradu Srbije, kompanija Motogrini je samostalno podigla nekoliko punjača za električne skutere te je svoj biznis proširila širom Evropske unije.

Ono čime se Motogrini može pohvaliti jesu skuteri koji posjeduju adekvatne certifikate i homologacije, a pokreću ih potpuno bešumni električni motori koji ovisno o modelu omogućavaju dostizanje brzine od 45 do 52 km/h. Ovi skuteri su u prednosti jer konvencionalni skuter veličine 50 ccm, od aprila do novembra potroši više od 400 eura vrijednosti benzina, dok električni skuter potroši svega 6,40 eura struje. Kada se baterija isprazni, moguće ju je napuniti na običnoj gradskoj mreži. Održavanje skutera je lako i jeftino, a garancija vrijedi sedam godina, odnosno 25.000 pređenih kilometara. Također, skutere je dozvoljeno voziti uz posjedovanje vozačke dozvole B kategorije.

Kupci koji žele biti posebni imaju mogućnost kupovine modela Shara koji im omogućava da sami izaberu dezen ukrašavanja skutera te da samo oni posjeduju takav dezen, čime njihov skuter postaje unikatan.

Na bosanskohercegovačkom tržištu je dostupno pet modela Motogrini skutera.

E:cos pokreće motor snage 3 kW koji omogućava ubrzanje do 45 km/h. Uparen je s elektronskim trobrzinskim mjenjačem, a napaja ga baterija od 20 Ah koja nudi domet oko 60 km. Skuter je težak 97 kg, a naprijed i nazad su disk kočnice. Cijena je 3.990 KM.

E:motion 2072 posjeduje motor snage 2,0 kW, maksimalna brzina iznosi 45 km/h, a domet oko 60 km. Baterija od 20 Ah se u potpunosti napuni za 5,5 sati. Naprijed su disk, a nazad doboš kočnice. Ovaj model posjeduje električno magnetno kočenje motorom, kao i reaktivno punjenje baterije. Cijena ovog skutera iznosi 4.090 KM.

E:motion 3072 ima snažniji motor od 2,7 kW, razvija brzinu do 52 km/h, a dobio je nešto veću SLA Graphine bateriju od 22 Ah. Disk kočnice su postavljene na prednji, a doboš na zadnji točak. I ovaj model dolazi s elektromagnetnim kočenjem motorom, kao i reaktivnim punjenjem baterije. Inače, punjenje baterije traje šest sati. Za ovaj skuter je potrebno izdvojiti 4.890 KM.

E:motion 2048 L3 također ima motor snage 2 kW te litijumsku bateriju snage 30 Ah koja se napuni za tri sata i omogući domet oko 70 km. Kontrolna tabla je digitalna, naprijed su disk kočnice, nazad doboš kočnice te posjeduje elektromagnetno kočenje motorom i reaktivno punjenje baterije. Cijena iznosi 5.890 KM.

E:psilon 2072 čini vrh ponude Motogrinijevih električnih skutera te košta 7.290 KM. Za tu cijenu dobijate motor snage 2 kW koji zahvaljujući SLA bateriji od 20 Ah može preći oko 60 km i ubrzati do 45 km/h. Što se tiče kočnica, diskovi su postavljeni naprijed i nazad.

S Motogrini električnim skuterima se možete bolje upoznati u prodavnici koja se nalazi u BBI Centru u Sarajevu, u ulici Trg djece Sarajeva br. 1 ili pozivom na telefone +387 33 217 103 te +387 61 220 464. Također, možete posjetiti zvaničnu internet stranicu Motogrini BH kao i posjetiti Facebook i Instagram profile Motogrini BH.