Koncept električnog motocikla
1

FOTO / Husqvarna predstavila e-go u Frankfurtu

Sarajevo-x.com
Pored bronih automobilskih premijera pažnju na sajmu u Frankfurtu privuklo je Husqvarnin koncept električnog motocikla koji nudi rješenje za mlade vozače budućnosti, i ujedno ističe svoju ekstremnost, lakoću i oštar dizajn.

Ovaj koncept nudi rješenje za urbano putovanje na posao za početnike u motociklizmu, ali im nudi i sve atraktivne osobine kojima se mogu pohvaliti drugi motocikli Husqvarne, kao što je eksplozivna mješavina odličnih voznih osobina kako na cesti tako i van nje.

Sa samo 80 kg ukupne težine Husqvarna e-go i uz pogon koji je netipičan za motocikl može obezbjediti uzbuđenje u vožnji, ali i privlačnost koju može zahvaliti odličnom dizajnu, a koji i na prvi pogled jasno pripada Husqvarna porodici.

Koncept e-go je Husqvarnino rješenje za električni motociklizam, ali i način kako oduševiti mlade generacije u duhu vožnje i slobode. Promjena je kao i u ostalim granama neizbježna i u motociklizmu, a Husqvarna pokazuje s naprednim konceptom kako je itekako spremna.

Koncept e-go se također ističe ekskluzivnim tehničkim inovacijama, kao što je neobična jednostrana ali istovremeno i dvostruka prednja viljuška. Kako bi težina ostala što manja aluminijum se obilno koristio pri izradi koncepta, a od njega je izrađen i nosač baterije, dok je okvir ipak izrađen od čelika.

Koncept e-Go je jednosjed, baš u stilu Husqvarne, te je i zbog toga vrlo dinamičan ali i ekološki orijentisan, te zbog količine inovacija koje donosi slobodno se može smatrati jednom od prekretnica u motociklističkoj industriji.