Nikad ne reci nikad
24

Morgan će ipak napraviti devet primjeraka modela Plus 8 GTR

E. L.
Sasvim slučajno, devet kupaca moći će računati na Morganov poseban dvosjed koji je inspirisan legendarnom trkaćom verzijom Plus 8 GTR iz devedesetih godina.

Poznata britanska automobilska kompanija s modelom Plus 8 oprostila se 2018. godine, kada su kupcima ponudili posljednje izdanje legendarnog dvosjeda koje se krilo iza naziva "50th Anniversary Edition“.

Tri godine poslije, Morgan je neplanirano dobio nazad devet šasija koje je ranije isporučio neimenovanoj kompaniji čiji se planovi nisu realizovali, pa će devet već poznatih kupaca ipak sjesti u (početkom godine najavljene, a onda zaboravljene) specijalne "Osmice“ inspirisane Morganovim trkaćim modelom iz devedesetih godina koji je nosio nadimak "Big Blue“.

Zasnovan na ultralaganoj aluminijskoj šasiji, Plus 8 GTR za korištenje (i) na javnim cestama ispod dugog "nosa“ krije BMW-ov 4,8-litarski atmosferski V8 motor (367 KS) koji će, kako tvrde u sjedištu Morgana, u "Velikom Plavom“ razvijati još više snage. Sasvim dovoljno za retro dvosjed koji je lakši od Mazdine Miate.