Na eBayu
52

Modificirani Porsche terenac traži novog vlasnika, ali niko ga neće

DP
Modificirana verzija Porschea 911 iz 1969. godine prvi put se pojavila u oglasu prije godinu dana.

U javnosti se prvo pojavio 2017. na SEMA Showu. Sadašnji vlasnik automobila je Michael Lightbourn. Vozilo je namijenjeno nepristupačnim terenima, a registrirano je i za uličnu vožnju.

Iako izgleda kao klasični Porsche 911 s modernom karoserijom, ispod nje se nalazi terenska šasija Baja premazana U-POL Raptor premazom. Premaz se koristi u proizvodnji teretnih kamiona i sprječava oštećenja koja nastaju uslijed vožnje po kamenju i izvan cesta. Iako je riječ o mudrom konceptu, sadašnji vlasnik ne može pronaći kupca.

Nedavno se na eBayu pojavio oglas u kojem se automobil prodaje po sniženoj cijeni. Prošle godine ga je vlasnik htio prodati po cijeni od 38.975 dolara, a sada početna cijena iznosi 23.700 i još uvijek nema ponuda, piše Carbuzz.

Iznenađuje činjenica da modificirani Porsche 911 ne može pronaći vlasnika usprkos nižoj cijeni, jer se vozilo može pohvaliti karakteristikama terenca. Pokreće ga Volkswagenov 2,3 litarski motor s četiri cilindra i zračnim hlađenjem. Vozaču je na raspolaganju ručni mjenjač s četiri brzine. Nema podataka o proizvodnji motora, ali prodavač kaže da su Volkswagenovi motori s visokim performansama traženi na tržištu. Dodaje da je moguće povećati snagu motora na više od 200 konja.

Pažnju privlače četiri otvorena ispušna sustava koji se nalaze iznad motora. Tu su i sigurnosni pojasevi, zaštitni kavez po uzoru na trkaće automobile, prednji i zadnji ovjes i amortizeri na svakom trodijelnom 15-inčnom kotaču. Riječ je o trkaćim kotačima visokih performansi, a na njima se nalaze Maxxis Bighorn off-road gume.

Krovni nosač odlikuje prostor koji se koristi za rezervni kotač. Dva kompleta Bully Dog LED svjetala također su dio ovog paketa umjesto tradicionalnih svjetala. Na automobilu postoji samo jedan komad klasičnog stakla i to je vjetrobransko staklo. Bočna i zadnja stakla uklonjena su zbog boljeg protoka zraka i sigurnosnih razloga.

Interijer krasi par trkaćih sjedala, volan s ravnim dnom i bočni štitnici. Tu je i ARC audio sustav. Vanjštinu krasi posebna boja koja se koristi u zrakoplovstvu SAD-a i navodno je upravo to boja Stealth bombardera.

Ljubitelji terenaca sada imaju više informacija o Baja-ready 911. Raste vjerovatnost da će poslije sniženja cijene ovaj auto naći mjesto u novoj garaži.