|

Milion prodatih u Evropi

Milion prodatih u Evropi
0
S
Sarajevo-x.com
19.2.2011. u 19:30
3
komentara
0

dijeljenja
Prošlog mjeseca ukupna prodaja aktuelne generacije Ford Fieste u Evropi dostigla je milion primjeraka. Rekord je postignut u 28 mjeseci od kada je popularni Fordov kompakt izložen prodajnim salonima širom Evrope.

Već kada je prvi primjerak stigao u prodajne salone, u oktobru 2008. godine, nagrađivana Ford Fiesta je proglašena začetnikom nove ere u dizajnu ovog proizvođača. Kompakt koji je dostupan sa troja i pet vrata uz širok izbor motora omogućili su izražen rast prodaje, čime je Fiesta početkom 2009. godine postala drugi najprodavaniji automobil u Evropi. Takvu poziciju je zadržala do danas.

"Želim se zahvaliti našim kupcima širom Evrope što su doprinijeli da Ford Fiesta postigne tako veliki uspjeh", kaže Stephen Odell, predsjednik i glavni izvršni direktor Ford Evrope. "Njen inovativni dizajn, kombinovan sa najmodernijom tehnologijom, i dalje je veliki hit. Značajno je dostignuće da dođete do milion prodatih vozila, ali je važno, mnogo važnije da Ford Fiesta kontinuirano privlači kupce i da stalno jača svoju poziciju širom Evrope."


U Evropi se Ford Fiesta proizvodi u Fordovim najmodernijim fabrikama u Kelnu, u Njemačkoj i Valensiji, u Španiji. Ona je najuspješniji mali automobil proizveden i prodavan u Evropi, sa ukupnom prodajom od 14 miliona primjeraka od kada je predstavljena prva generacija istoimenog modela, 1976. godine.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...