Bogat štand Star Importa
24

Mercedesova zvijezda blista na salonu automobila u Beogradu, predstavljen električni i luksuzni EQS

D. B.
(Foto: Klix.ba)
Kompanija Star Import d.o.o. je na 55. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu predstavila sve Mercedesove podbrendove, a to su AMG, G, Maybach i EQ.

Mercedesova zvijezda 55. Međunarodnog salona automobila u Beogradu je električni luksuzni EQS SUV. Ovaj model nudi obilje prostora i udobnosti za do sedam putnika u svojoj avangardnoj, luksuznoj unutrašnjosti. Zahvaljujući snažnim električnim motorima, 4MATIC pogonu na sva četiri točka i inteligentnom režimu vožnje Offroad, EQS SUV je također sposoban da se s lakoćom nosi sa svakom vrstom terena. Prema WLTP procesu, njegov domet iznosi do 660 km.

"S brendom EQ, više od jednog vijeka našeg znanja o automobilima prebacujemo u električnu eru. EQ transformiše iskustvo vožnje, pružajući luksuz i performanse koje očekujete od jednog Mercedes-Benz vozila", istakli su iz Star Importa.

Premijeru pred beogradskom publikom ima i Mercedes-Benz GLC, najdinamičniji model u uspješnoj SUV porodici brenda Mercedes-Benz. Čak i na prvi pogled, to je naglašeno njegovim dizajnom sa jedinstvenim proporcijama, precizno oblikovanim ivicama i visokokvalitetnim enterijerom.

Također, model GLC impresionira svojim voznim performansama i efikasnošću. GLC je dostupan samo kao hibrid. odnosno kao plug-in hibrid ili kao blagi hibrid sa 48-voltnom tehnologijom i integrisanim starter-generatorom. Plug-in hibridi nude domet veći od 100 kilometara (WLTP) što ih čini savršenim za svakodnevnu vožnju pretežno na električnu energiju.

Dakle, oni koji posjete salon automobila u Beogradu, preciznije halu 3, moći će vidjeti modele iz EQ porodice, a to su EQS SUV 450 4Matic, EQE 350 4M 4Matic, EQA 250.

Kada je riječ o AMG modelima, njih predstavljaju Mercedes-AMG G63, Mercedes-AMG SL 55 4-MATIC+, Mercedes-AMG E53 Coupe i Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

"AMG. Ova tri slova širom svijeta označavaju vrhunske automobilske performanse, ekskluzivnost, efikasnost i izuzetno dinamično zadovoljstvo u vožnji. Adrenalin, brzina i preciznost, AMG vas zove da zakoračite u svijet performansi i doživite ovaj brend sa svim čulima. Legendarna G-Klasa stvorila je brend za sebe. G-Klasa je serija modela iz Mercedes-Benza sa najdužim stažom proizvodnje. Ona je praotac svih SUV vozila sa trokrakom zvijezdom", poruka je s beogradskog salona.

Posebno mjesto na štandu ima Mercedes-Maybach S 580 4MATIC.

"Brend Mercedes-Maybach smatran je mjerilom za automobilski luksuz, stil i status još od 1921. godine. Maybach je najbolje od najboljeg, a ova težnja nastavlja da karakteriše jedinstvenu auru brenda do danas. Legendarni brend se neprestano unapređuje kako bi premašio najveća očekivanja izvanrednog", navode iz kompanije.

Naravno, tu je i pomenuti GLC 220d 4MATIC, kojem društvo pravi model C220 d 4 MATIC.

U hali 3a izložena su Mercedes-Benz laka komercijalna vozila, Sprinter Tourer 319 CDI, Vito Tourer 116 CDI i T-Klasa 180.

"Pored svih premijera i izuzetnih automobila, posebna tradicija koju nastavljamo i ove godine jeste da mladim ljudima dajemo šansu i pružamo im priliku da budu dio našeg brenda. Product Experti, mladi stručnjaci koji su prošli Mercedes-Benz obuku, bit će tokom trajanja salona automobila na raspolaganju svim posjetiocima za dodatna pitanja i pojašnjenja vezana za Mercedes-Benz proizvode“, izjavio je Štefan Vöröš, generalni direktor kompanije Star Import d.o.o.

Star Import nudi povoljnije finansijske uslove za sajamsku kupovinu, a sajamske akcije odnose se i na kupovinu potpuno električnih Mercedes-EQ vozila. Uz svako kupljeno vozilo iz Mercedes-EQ ponude, kupac dobija na poklon Mercedes Wallbox AC (zidni punjač) od 22kW. Wallbox odlikuje najsavremenija tehnologija i moderan dizajn koji je prilagođen za kućnu upotrebu.