Za avanture u divljini
24

Mercedes-Benz X-Klasa pretvorena u kamper košta više od 180.000 eura

Klix.ba
Njemačka kompanija Matzker je specijalizovana za pripremanje Land Roverovih vozila za avanture, ali je ovog puta izabrala Mercedesovu X-Klasu.

X-Klasa je bila baza za kreiranje kampera koji se može koristiti u divljini. Umjesto prostora za teret koji fabrički ima ovaj pickup sada se nalazi prostor za spavanje i boravak, a tu je i kuhinja. U ovaj dio se ulazi kroz vrata koja se otvaraju vertikalno, a u unutrašnjosti je prisutno dosta brušenog metala.

Kuhinja uključuje dva plinska gorionika, sudoper i mali frižider. Prostor za sjedenje i boravak se lako pretvara u mjesto za spavanje, a otvaranjem poklopca se može spavati pod otvorenim nebom. Opcija je dodatni krevet postavljen na krovu.

Matzker je promijenio i ovjes tako da je vozilo više odignuto od tla. Oni koji se žele znatno udaljiti od civilizacije mogu odabrati opcije poput solarnog panela na krovu, nosača rezervnog točka, sistema za toplu vodu, velikog rezervoara za dizel gorivo s ciljem većeg dometa, kao i opremu u slučaju zaglavljivanja.

Cijena potpuno opremljene X-Klase je nešto veća od 180.000 eura.